Barangolások és kalandozások a vikingek földjén

The Saga of a Hun

The Saga of a Hun

Alakul a molekula

2018. január 22. - morgergo

Ahogy haladtunk az időben egyre többet beszéltünk a sráccal, akit Istvánnak hívnak. Ő 3 éve él kint Izlandon és nagyon pozitívan beszélt róla mindig, neki bejött a dolog. Rengeteg tapasztalatot mesélt.

Időközben eljutottunk arra a szintre, ha kimegyek, és még akkor is él a beszélő viszony, mi lenne ha már magyarok vagyunk mindketten, segítenénk egymást egy közös bérléssel, mivel a lakhatás kint a legdrágább és legnehezebb dolog.

Örömmel belement a dologba, így ha minden jól megy akkor bérlőtársak leszünk. Azóta is kommunikálunk, ismerkedünk.

Miután 2018 megkezdődött, sokan megfogadtak ezt-azt. Én felírtam a terveimet amiket véghez kell még vinnem itthon, amire egy évem van, hiszen utazásom időpontját valahová 2019 első pár hónapjára teszem.

Jelenleg három fő tervem van és három kisebb tervem. A három fő terv: egy tanfolyam, jogosítvány, és egy látásjavító szemműtét. A 3 kisebb pedig : videokamera vásárlás, laptop vársárlás és az angol nyelv felelevenítése, gyakorlása. Bár 12 éve tanulom az angolt és használom is rendszeresen, a gyakorlás sosem árt.

Tanfolyam címszó alatt egy gyógymasszőr tanfolyam elvégzése, ami 12 hónapot venne igénybe, tehát tökéletes lenne időzítés szempontjából. A jogosítványt durván egy hete kezdtem el. A látásjavító szemműtétet, mivel jelenleg rengeteget ülök monitor előtt munkámból adódóan is, és szórakozás céljából is, felmondásom utáni időpontra időzítem, hiszen addig nem szeretném ha újra romlásnak indulna a szemem. Új, éles szempárral akarom meglátni a helyet ahová tartok.

Miután a gyógymasszőri tanfolyamot megtaláltam, indulásának időpontját január 13.-ára tűzték ki de sajnos létszám hiány miatt el kellett tolni március 23.-ára, tehát ezzel némileg késni fogok, mint mondtam 12 hónapot vesz igénybe, de ezzel számolnom kell. Viszont idő közben elkezdtem információt gyűjteni arról hogy mennyi esélye van egy gyógymasszőr papírral rendelkező külföldinek Izlandon, és meglepően pozitív válaszokat kaptam. Tehát semmiképp sem volna hátrányos elvégezni, hisz nagyon jól kereső állásról van szó. Legalábbis külföldön. Itt meg kell említsek egy hölgyet aki szintén a régebben említett közösségi oldalas csoportból vette fel velem a kapcsolatot és segített jó pár nagyon hasznos információval.

Mostanra , lassan 9 hónap elteltével , mióta először megjelent a gondolat, már tudom hogy mindenki elfogadta a dolgot a környezetemben, vagy legalábbis igyekszik úgy tenni. Itt külön ki kell térnem egy személyre akit eddig nem említettem,de a legkedvesebb számomra, egy nőre akit már lassan 6 éve ismerek és napi szinten kapcsolatot tartva az életem részévé vált. Andinak hívják, és bár egyéb dolgokban is tette, nála jobban senki sem támogatott semmiben ami ezt a tervemet illeti. Szóval neki külön köszönöm, hogy velem van. És persze a családnak és a barátoknak is a támogatást.

A történet jelenleg most ott tart, hogy a terveimet próbálom kivitelezni szép sorban és közben szorgos hangya módra gyűjtögetek.

További beszámolókkal ezzel a történetszállal még jelentkezem. Fontosnak tartottam szólni ezekről az elő gondolatokról is, hogy ha valaki aki hasonlót tervez olvassa, legyen némi támpont hogyan induljon el, hisz ez akár egy példának is szolgálhat valakinek.

Előtörténet vége.

G

A bejegyzés trackback címe:

https://izlandiimpulzusokk.blog.hu/api/trackback/id/tr413593605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása